Teknologi, Web

Tåler ikke stillhet

7 January, 2015

I går var jeg på radio og ble eksempelet på de som ikke “takler stillhet” (sak nr. 9). Altså, jeg takler jo stillhet, men jeg er blant dem som jobber bedre hvis jeg har litt bakgrunnsstøy. For eksempel kafelyder fra Coffitivity, som jeg har skrevet om før.

Så, en fyr fra NRK ringte meg og ville intervjue meg til saken han laget om det. Jeg stiller jo opp, jeg er jo tross alt glad i å høre min egen stemme, høhø. Det ble også en nettsak (med et veldig ærlig og usminket bilde av klar-til-å-dra-på-fjellet-Ingvild).

Jeg har snakket med flere folk som er som meg, og liker å høre på musikk eller lyd når man jobber. Jeg må si at jeg ikke nødvendigvis kjøper forklaringen om at vi har så mye lyd rundt oss at vi nå må ha støy for å klare å konsentrere oss. Kanskje det handler om personlighetstyper. Kanskje det handler om aldersgrupper. Kanskje det handler om hvordan hjernen vår funker.

Lyd blir et tema for meg i 2015. Bedre lyd på det jeg produserer, bedre lyd på det jeg hører på. Dessuten er jo podcaster, som jeg virkelig har lagt min elsk på blitt veldig trendy. (Jeg bruker fremdeles podcast-appen flittig.)

Tilslutt vil jeg bare si til alle som trenger total stillhet når de jobber: Det må være vanskelig å oppnå. Jeg har full forståelse og sympati, og bruker alltid hodetelefoner for å ikke forstyrre noen med susingen eller musikken min. Så klart.

Illustrasjonsbilde er fra DeathtoStockPhotos og Medium sin skrive-inspo pakke.

You Might Also Like