Teknologi

TED talks på telefonen

9 January, 2014

apptips_ted

Jeg har startet å se TED talks på vei til og fra jobb. Appen gjør det mye enklere å sjekke ut de nyeste videoene fra TED (i tillegg til alle de andre, spennende som ligger i arkivet), og siden de kan lastes ned så funker det på t-banen. Jeg liker korte, inspirerende videoer, og finner mange av dem på TED. Jeg liker også enkle apper som gjør det de skal, og TED sin app gjør jobben.

Apropo TED talks, så skapte innlegget til Benjamin Bratton i The Guardian om at TED talks oversimplifiserer viktige temaer mye debatt.

At a societal level, the bottom line is if we invest in things that make us feel good but which don’t work, and don’t invest in things that don’t make us feel good but which may solve problems, then our fate is that it will just get harder to feel good about not solving problems. – Benjamin Bratton

Han mener ideene som diskuteres på TED talks er for komplekse for formatet, og resultatet blir det samme som kampanjen mot Kony.. Ingenting.

Interessant kritikk, og jeg tror formatet med misjonerende korte videoer om store temaer har godt av å bli utfordret. Noen temaer trenger lenger tid enn 10 minutter, og vi trenger å huske på at 10 minutter som regel bare er en smakebit, ikke hele historien.

 

You Might Also Like