Ute

Telttur på Norefjell

26 June, 2011

I helgen har jeg vært på Norefjell på telttur. Ruten vi gikk ser du på bildet over. Vi har aldri gått tur på Norefjell før, bare stått i slalåmbakken, så det ble litt roting rundt i skogen før vi kom oss opp på fjellet. Vi startet turen klokken ett, slo opp teltet klokken syv og dagen etter tuslet vi ned igjen på tre timer, så vi tok definitivt noen omveier.

Jeg, urbanisten, drømte at mobilen min ringte og våknet og innså at det var sauebjeller. Vi så ikke bare sauer, vi så villrein også, forresten. Søndag morgen våknet vi til både super utsikt og en gjeng med rein som stod og betraktet oss på trygg avstand.

For vante og spreke turmennesker som jogger Jotunheimen rundt i helgene er kanskje ikke denne turen så mye å skryte av, men jeg går tur under mottoet “turen er målet”, altså at det viktigste er at man koser seg underveis. Vi var heldige med været også, selv om det regnet litt var det bedre enn forrige helgetur på Blefjell. Da fikk vi 10 cm snø i løpet av natten, og det var i mai.

Litt av det fine med å slå opp teltet midt på fjellet er at man våkner.. midt på fjellet. Og da kan bare rulle ut av soveposen, rett opp i lyngen og nyte morgenkaffen mens man titter på villrein eller steiner eller utsikt eller hva det måtte være. Det jeg er litt bekymret for nå er om en uke skal vi gå over Hardangervidden, og de planlagte dagsturene våre var 2 mil. Hvis denne helgeturen var ca 1 mil så har vi en vei igjen å gå.

Hvis det er noen som har lure tips til telttur på Hardangervidden så mottas dem med takk!

You Might Also Like