Media

Fra en alien sin synsvinkel

9 August, 2012

Da jeg surfet på Amazon etter bøker fant jeg The Host, en sci-fi roman om aliens som tar over jorden. Altså, jeg var jo umiddelbart solgt.

Nå har jeg lest The Host for andre gang. Etter ha stagnert i to bøker på rad kjente jeg at jeg trengte noe underholdende og lettlest, og plukket den fram igjen fra sci-fi mappen på Kindelen.

The Host handler om jorden etter at parasitt-aliens gjennom en stille invasjon har tatt over menneskekroppene. Wanderer har levd mange liv på ulike planeter og har blitt overført til en menneskekropp hvor eieren ikke helt vil gi slipp.  Boken er fortalt fra parasitt-romvesenet sin vinkel, og det er kanskje derfor jeg liker boken så godt.

Det er jo sjelden man får historien fortalt fra alienet sin synsvinkel. Bare tenk hvor annerledes Aliens-filmene hadde vært hvis det var Ripley som var the bad guy? Her bruker man tid og krefter på å legge egg, også kommer det et romvesen med flammekaster? Det må jo ha vært som å se åkeren sin svømme over av gresshopper.

Det som var fint med å google The Host nå, var at jeg selvfølgelig fant den på IMDB, og at den skal bli film. Jeg blir jo alltid så lykkelig når jeg finner ut at bøker jeg liker skal filmatiseres, selv om jeg ikke alltid liker resultatet. Det hender jeg tenker at man kan velge mellom å la filmen eller boken “bli ødelagt”. Altså hvilken skal en se/lese først. Jeg syns absolutt det mest vellykkede er å først lese boken, og la det gå lang tid før man ser filmen (sånn at man glemmer detaljene). Da er det lurt å lese The Host nå og være klar til å se filmen i 2013! Greit å avslutte sommeren med en lettlest, utenomjordisk bok.

You Might Also Like