Teknologi

Tile: En dings som finner tingene dine

12 January, 2015

Hvis du noen gang har kommet for sent til noe fordi du ikke fant nøklene dine, så kan du være interessert i Tile.

Tile er en dings som du fester på ting du ofte mister. Som for eksempel nøkkelknippet. Når du lurer på hvor de er, blar du frem appen og får opp kartposisjon og den spiller av en lyd.

Jeg er både begeistret og litt skuffet.

Fordelen er jo åpenbar, det er lurt at nøklene dine spiller av en lyd. Og man mister jo ofte nøklene sine et sted i huset. Den er vanntett og dessuten ser den ganske kul ut.

Du trenger heller ikke lade den (men den varer bare ca. et år, jeg er usikker på hvordan resirkuleringsordningen deres funker).

Må være i nærheten for å vise posisjon

Ulempen er at Tile bruker bluetooth, som betyr at telefonen må være i nærheten av tingen for å fange opp signalet. Eller noen andre Tile-brukere må være i nærheten, da vil Tile kunne bruke deres bluetooth-signal til å hjelpe deg å finne den, men siden Tile ikke sender til Norge ennå så er sjansen for det i øyeblikket ganske liten.

Den husker det siste stedet den registrerte at tingen din var, og viser deg det på et kart, men den vil jo egentlig bare funke til innebruk. Kanskje samarbeidet mellom flere brukere vil kunne funke i New York, men i Norge.. mm.. tror ikke det.

Tile er for tjukk

Dessuten var selve Tilen større enn jeg hadde inntrykk av. Den er for tjukk til å ha i lommeboken, hvertfall for en mann, som gjerne har den i lommen og ikke i vesken. Jeg kunne hatt den i lommeboken min, siden den er enorm, men den mister jeg jo aldri (sikkert fordi den er så svær). Hadde den vært tynnere, så hadde det funket.

Men det er jo en nifty nøkkelring, da!

tile2

You Might Also Like