Web

Ting jeg liker i desember

3 December, 2014

Jeg gir blaffen i advent og går rett på julefeiringen. “Ventetid” er ikke et konsept jeg kan sympatisere med, jeg vil ha det gøy nå!

Derfor lager vi pepperkakehus (det er første gang jeg har laget, ble det ikke fint?), begynner å sette frem nisser, sender julekort og lager marsipan. Siden det bare er 3. desember, så betyr det at det vil være masse tid til å lage julepynt, pakke inn presanger, lage mer pepperkaker fordi de allerede er spist opp, lage kokosmakroner, høre på julemusikk og drikke gløgg.

Vi trenger julen, for ellers er det bare noen mørke, triste måneder med drikke uten rosiner og hakkede mandler i. Derfor er det lurt å strekke den slik at den varer hele desember.

Ellers.

Jeg har tenkt ennå litt mer på dette med bilder, etter at jeg snublet over denne artikkelen om at Saudi Arabia sporer kvinner ved hjelp av mobiltelefoner fra 2012. En interessant artikkel, men illustrasjonsbildet er svart, fordi lisensen er gått ut.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 10.40.39

Jeg skjønner jo at bilder har en lisens, og at fotografer og bildebyråer skal tjene penger de også. Full forståelse. Det er bare det at det der funker dårlig på internett, hvor artikler gjerne blir liggende noen år. To år etter at den var publisert, så har de ikke lenger noe illustrasjonsbilde. Det ser jo ikke bra ut. Og skal man følge opp alle bildene som er brukt på en nettside, så må du ansette noen smånisser til webredaktøren din, for det er litt av en jobb.

Jeg har skrevet om Getty før, forresten, og hvordan de gratis bildene de har ikke er så gratis.

Facebook sin algorime endrer seg igjen, nå vil det bli færre organiske visninger av kommersielle poster.

Jeg syns denne artikkelen om afrikansk-kinesiske ektepar var interessant.

Så retargeting er hot shit, her er Hubspot sin guide til å få deg i gang, og her er Hans Petter sin guide for retargeting på Facebook.

Google sin Inbox er kommet for å bli. Mashable har oppsummert med 5 av funksjonalitetene som forbedrer epost.

The Secret Life of Password fra The New York Times. Bruker du samme passord til alt?

Show Us Your Type er et prosjekt av folk som digger typografi som utforsker byer på en ny måte. Jeg tror jeg liker London best. Eller Berlin.

 

You Might Also Like