Personlig

Ting jeg liker i september

22 September, 2014

Tre byer, tre helger på rad. Stavanger, Bergen og Trondheim. (Eller egentlig Sirdalen, Bergen og Meråker, men pytt.)

Hvorfor kunne ikke ørnene fly Frodo og de andre hele veien til the Mountain of Doom? Her er forklaringen som gir deg et nytt syn på Ringenes Herre. Åh, dette fikk meg til å savne festene på filmstudiet.

Morfar, Hitler og jeg, av Ida Jackson. Forfatteren googlet morfaren sin og fant en artikkel på Wikipedia. Den første boken om 2. verdenskrig jeg har slukt. Mye om krigen jeg ikke visste, men jeg likte spesielt godt tankene rundt å tie ihjel det ubehagelige og forholdet vi har til nazismen.

Disse selvportrettene av fotograf Lucy Hilmer, som har tatt bilder av seg selv hvert år siden 1974. Jeg syns den ene kommentaren til artikkelen sier det så fint: I find it particularly satisfying to see the strength of personality evolve over the years and to note that although the body changes, the spirit becomes stronger. It’s a welcome perspective, particularly in our youth centered culture which instructs us to fight the aging process of the body while ignoring the reciprocal benefits of time on the mind. – David Lemellin

“Andy Warhol said that in the future everyone will be famous for 15 minutes. Facebook is exactly like that except you’re not really famous and your 15 minutes goes on forever.” –Craig Ferguson hentet fra 10 vitser om sosiale medier.

Start with a cupcake. Dette fikk meg til å tenke på en nystartet interiørbutikk i nabolaget. Jeg var innom og så på kult designstæsj, og fikk beskjed om at jeg bare kunne bla i katalogene som lå der, det var nemlig mye som kunne bestilles. Jeg liker jo best å surfe etter ting på nett og lurte på hva som var adressen til nettsiden deres. De hadde ikke nettside. Jeg syns det var rart at man begynner med å leie dyre lokaler, kjøper inn lager og greier, men ikke lager nettside. Ikke engang en side på Facebook. The no-marketing-approach der altså. Jeg krysser fingrene, for eieren virket hyggelig.

Og apropos cupcake, denne kaken ser jo helt fantastisk amazing ut: Banan Pecan Quinoa-kake. Bortsett fra at quinoa-mel sikkert er umulig å finne og hvis man finner det sikkert dyrere enn gull i løsvekt.

 

You Might Also Like