Kommunikasjon

To bokanbefalinger som gjør deg bedre foran et publikum

28 January, 2014

Forrige uke holdt jeg en presentasjon om bildebruk på jobb. Det er to bøker jeg har lest som jeg syns har vært nyttig for situasjoner hvor du står foran et publikum. Kanskje de kan være interessante for deg også?

Få sagt det!; moderne retorikk for alle, av Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd var på Webdagene i 2012, og da holdt hun en presentasjon som gjorde inntrykk på meg. Hun er en utrolig kul og smart retoriker som har skrevet flere bøker om å presentere et budskap. Få sagt det er en av dem, og  jeg gikk altså rett ut etter foredraget og kjøpte den av henne. Og den har jeg gått tilbake til flere ganger, den inneholder mange gode, konkrete tips om hvordan du blir bedre i å få frem budskapet ditt, enten det er når du holder presentasjoner eller i sitter i møter.

Hun har også en blogg, sjekk den ut her.

The Presentation Secrets of Steve Jobs, av Carmine Gallo

Du kan mene hva du vil om Apple, men at Steve Jobs var en legendarisk presentatør er hevet over enhver tvil. Jeg kan ikke si at jeg direkte har overført alle tipsene i denne boken til mine egne presentasjoner, men boken er lettlest og underholdende (og amerikansk..) og du kommer aldri til å lage bullet points i Powerpoint igjen. Og det er en god ting.

I tillegg ble jeg så giret da jeg var inne på Amazon i går, at jeg måtte snope meg en bok til. Lurer på om den er noe bra.

You Might Also Like