Web

Tusen sosiale profiler

24 June, 2011

I det siste har jeg tenkt over nettbruken min. Altså, jeg tenker over bruken min av internett hver dag, men mer konkret har jeg tenkt over hvordan alle mine 1000 forskjellige profiler på diverse sider kan reduseres og kanskje samles.

Jeg har jo en blogg. Det er her. Jeg har flere blogger, jeg blogger sammen med andre og jeg blogger på tumblr. Så har jeg profiler på diverse andre steder, f.eks på LinkedIn, Facebook, about.me, Xing, Spotify, StumbleUpon, Origo, Flickr, osv. Litt her og litt der. Det høres kanskje mye ut, hemmeligheten er å holde seg til samme brukernavn og en lett huskbar passordkombo.

Hvis jeg for eksempel var en politiker eller en annen kjendis med FB-sider så har jeg lurt på om jeg ville brukt Tumblr til å ha en lettmatelig blogg som også feedet rett inn på FB og twitter. @gressplener påpekte tjenester som Hootsuite til meg på twitter. Jeg liker ikke Hootsuite. Jeg syns den går treigt og ting ser rotete ut. Men du slipper å logge deg inn på tusen ulike steder. Jeg lengter etter et bedre verktøy enn Hootsuite. Det må være penere, ryddigere, kjappere.

Eller man kan ha en wordpress-blogg som en hovedside, og twitter,FB, osv som supplement. Samtidig er wordpressblogger stedet man forventer mer eller mindre seriøse poster, hvertfall fra en politiker. Det blir fort tørrere (mer seriøst og kanskje litt mer kjedelig) på en politikerblogg enn en politikerfacebookside. Tumblr er ikke like tørt som WordPress, men du trenger ikke være medlem for å kommentere som på FB. Eller føler folk seg snytt når de får andregangs mat inn på Facebook-streamen sin? Jeg liker ikke å se tweets på faceren, hvertfall. En tweet og en facebookstatus er for meg to forskjellige sjangre, selv om de kan overlappe.

Nei, det blir feil. Om det er like feil å få Tumblr-ting inn på Facebook vet jeg ikke.

Velger man en “hovedplattform” med mating blir det kanskje feil uansett?

Bildet er en vennecollage av profilbildet mitt på Facebook.

You Might Also Like