Web

Hvordan vise frem panoramabilder

5 October, 2012

Nå har jo jeg klaget (kanskje for mye? over iOS6, men en av de kule tingene som kom var panorama-funksjonen i bilder. Det er jo ikke ny teknologi per se, men for iPhone er det nytt. Jeg synes bildene blir veldig kule!

Problemet er jo bare: Hvordan viser man frem disse fantastiske bildene til venner og familie? Jeg la bildet mitt som bannerbilde på Facebook, og det ble jo så klart klippet. Jeg vil jo vise hele bildet, det er jo hele panorama-poenget!

Så jeg fant Dermandar, som både lar deg dele bildene dine der og gir deg en hendig liten embed-kode for å vise frem panorama-bildet ditt på bloggen din. Av en eller annen grunn måtte jeg bruke flash-koden for å få dem frem på bloggen min, jeg aner ikke hvorfor Javascriptet ikke gikk. Du må også justere pittelitt på størrelsen på bildene for å få dem inn på siden, det kan du gjøre for eksempel i Pixlr hvis du ikke har Photoshop. Siden iPhone ikke tar 360 graders-bilder så velger du Wide Angle. Lett som en plett og en kul måte å vise frem de nye iPhone-bildene.

Nå er neste steg å få vist de frem uten bruk av flash, som altså ikke vises på iPhone og iPad. Men for de heldige som har flash installert:

Klikk og dra på bildet over for å se hvordan utsikten ser ut fra Ustetind.

You Might Also Like