Web

Webdagene 2012

10 October, 2012

Fra webdagene 2012. Ja, jeg vet jeg ser sur ut, men jeg visste jo ikke at jeg ble snikfotografert?
Foto: Eirik Helland Urke (Some rights reserved)

Se Webdagene 2012 på video!

Apropo foredrag som blir lagt ut som videoer, det har også Webdagene gjort med flesteparten av foredragene fra i år. Jeg anbefaler deg absolutt å ta en titt på dem, og selv om jeg var heldig og vant en billett på Twitter fra Smashing Magazine (woho!) så har jeg sett på de jeg syns var best ennå en gang. Eller, siden konferansen i perioder hadde to foredrag samtidig så kan jeg se de jeg gikk glipp av. Veldig lurt.

For eksempel så ligger debatten om bruk av Google Analytics mellom direktøren i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon og Torgeir Waterhouse fra IKT-Norge ute. Jeg anbefaler egentlig de fleste foredragene, men du bør definitivt se Des Traynor snakke om mikrotekster.

Fascinert av retorikk

Det var synd at Elaine Eksvärd sitt foredrag ikke ble lagt ut, for det var så bra at jeg gikk rett bort og kjøpte boken hennes. Og boken er veldig bra, men jeg synes det er 100 ganger enklere å lære retorikk av en live retoriker enn å lese det i en bok. I foredraget hennes gjorde hun for eksempel et poeng ut av hvor dumt det høres ut med nervøs latter. Akkurat det poenget tok jeg virkelig til meg, fordi jeg (etter å ha sett og hørt meg selv på video) innser at det er noe jeg gjør i ganske stor skala! For en oppdagelse. Så nå prøver jeg for alt det er verdt å droppe umotivert, falsk latter etter jeg sier noe. Jeg har egentlig trodd at hvis man ler litt avvæpnende etter man sier noe, så får det folk til å slappe mer av, men jeg har droppet den teorien. Folk slapper jo ikke av rundt en som ler falskt etter hver eneste beskjed. (Hahah).

Ikke nevn responsivt design høyt hjemme hos meg

Konferansen som Webdagene gir meg mye inspirasjon, som jeg blir gående og grunne litt på i ukesvis etterpå. Nå er jeg ganske nær til å få et forbud mot å snakke om responsiv design hjemme, så noe av grunningen blir i det stille. (Hahah?) Egentlig plager det meg at temaet jeg bruker på bloggen nå ikke er responsivt, for jeg er egentlig veldig fornøyd med det.* Så utrolig typisk, når man endelig finner et bra design, ass. Heldigvis har vi responsive nettsider på jobb, så jeg kan skalere browseren litt for gøy på Apokus sine sider isteden. Sånn for å få utløp for det.

Men sjekk ut foredragene fra Webdagene, både for inspo og for å lære noe nytt!

*edit: Jeg har byttet til responsivt design og bruker dagene mine på å skalere browseren opp og ned. Peace out. 

You Might Also Like